Het budget in de Eurozonelanden mag 3% van het BBP meer bedragen dan de inkomsten !!!  Waar komt deze notie vandaan? Een Frankfurter Allgemeine Zeitung artikel ( http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftswissen/3-prozent-defizitgrenze-wie-das-maastricht-kriterium-im-louvre-entstand-12591473.html ) probeert een legende hierover uit te strooien. Het zal een berg zout nodig zijn om dit lolverhaal over natte vingerwerk te verteren. Niet serieus nemen. De achtergronden van de 3% zijn echter wiskundig.

Het huidige “geldsysteem”, net als elk piramidespel, is gebaseerd op schuldengroei tot in het oneindige. Alles wat wij geld noemen is de hoofdsom van een lening. Rente en commissies hebben geen dekking in het huidige “geldsysteem”. De bankiers wisten voor enkele eeuwen deze fundamentele tekortkoming van het geldsysteem te verhullen door telkens grotere kredieten te verstrekken. Zo heeft het positieve verschil tussen de opgetelde latere en eerdere kredieten de liquiditeit geschapen om de rente en commissies op de eerdere kredieten te dekken.

(1) = Dus de kredieten moeten voortdurend groeien (kredieten zijn per definitie schulden!!!) om het systeem draaiend te houden. Dit is een identieke eis die elk geldpiramidespel stelt: de basis moet voortdurend groeien om de top te voeden. =
By the way, sinds 1996 (of zo iets) zijn in NL de geldpiramidespelen verboden…

Om de landelijke overheid een financiële basis voor bestaan te geven binnen dit verhulde piramidespel is ook een “groei” nodig voor de staatsfinanciering. Omdat er in de jaren ’80 van de vorige eeuw een rente van 4% een vanzelfsprekende zaak was leek dan een “groei” (lees budgettekort) van 3% op de staatsfinanciën een haalbare zaak. Dit is de achtergrond van de 3% afspraak.

Maar aan de voorwaarde onder (1)  is sinds 5 jaar niet meer voldaan omdat de banken moeten “herkapitaliseren” door hogere buffers aanhouden,  om zo stabieler te worden, de kredietverstrekking moeten minderen. Het is dus wachten op het instorten van het grootste piramidespel ooit: de Dollar-Euro constructie.  Binnen deze geldpiramide zullen de banken nooit stabiel worden ongeacht hoe hoog hun buffers zouden worden, maar omdat ze gedwongen worden meer reserves aan te houden hebben de banken de kredietverstrekking ingekrompen… en daarmee krimpt de economie in een rap tempo. Oeps, de basis van de piramide krimpt al 5 jaar en de landelijke overheden mogen nog steeds meer schulden maken (3% norm) en zo groeit een waterhoofd steeds verder. De banken kunnen steeds minder uitlenen maar de overheden mogen en kunnen steeds meer lenen en zo de burger met meer en meer schulden opzadelen.
Waar komt dat “groeigeld” vandaan? Van de OMT’s (Outright Monetary Transactions) van Mario Draghi – gelanceerd in september 2012. De ECB koopt staatsobligaties niet direct van de uitgever, maar van de speculanten.

= = =

Het “geld” dat Draghi voor zijn truc gebruikt heeft de ECB niet. Dit geld wordt van de Federal Reserve geleend. De Fed heeft het ook niet, maar die maakt het met de computer.

(http://www.geennieuws.com/2013/01/de-eurozone-monetaire-kolonie-van-de-federale-reserv/ )

Het voordeel van de financiële maffia is als volgt:

1.
De ECB (Draghi) wordt geprezen als de “redder” van de Euro.
(geen echte redding want er komen gewoon nieuwe schulden bij).

2.
De voorwaarden die aan de “redding” kleven zijn strikte naleving van het ESM.
(de Eurolanden staan soevereiniteit af aan de banksters).

3.
De speculanten blijven dik aan de staatsobligatieshandel verdienen.
(de ECB houdt zich aan de Maastricht normen en koopt geen staatsobligaties direct van de “geredde” landen, maar van de handelaren die bij deze verzekerd zijn van terugbetaling van hun geld én van hun commissies).

4.
De Fed verdient mee door rente te vangen voor geld uit zijn eigen computer. Verder is het beleid van de ECB door de Fed geconditioneerd.
(de ECB mist de titel “lender of last resort” en kan dus geen computer raken om geld te scheppen !!!)

Met de OMTs heeft de Europese burger slechts een nieuw soort verlies te incasseren.

Via de ECB is de Eurozone monetaire slavenmassa geworden van de Fed.

De Euroschulden nemen nog sneller toe.

= = =

Dus even op een rij:
– de geldmassa in de Eurozone neemt af;
– de schulden blijven groeien;
– de staatsschulden nemen conform de 3% “norm” automatisch toe;
– de ECB steunt de verdere schuldengroei
betekent dat in reële termen de staatsschuld zal nooit afgelost worden.

Een schuldenafbouwprogramma (en geen 3% “groei”) met een Soevereine Euro (geen vermomde Dollar) is de enige manier om een basis voor herstel te creëren.

= = =

Al mijn teksten mogen overgenomen worden op voorwaarde dat ook de vrije overname wordt vermeld.

Advertisements