Het aantal falende leningen kan niet anders dan stijgen: in waarde maar vooral  in percentage uit alle uitstaande leningen. De falende leningen zullen eventueel de 100% stand bereiken.

Al het geld in omloop  is het resultaat van een lening die terug betaald moet worden als hoofdsom, commissies en rente. Er is nooit dekking geschapen voor commissies en rente. Voor enkele eeuwen ging het “goed” door een voortdurende groei in de kredietverstrekking (lees schulden).  Zo heeft het positieve verschil tussen de opgetelde latere en eerdere kredieten de liquiditeit geschapen om de rente en commissies op de eerdere kredieten te kunnen vergoeden – een geldpiramide systeem: de basis moet voortdurend groeien om de top te voeden.  Maar vanaf 2008 is besloten een einde aan deze kredietgroei te maken om de banken te “versterken” of anders gezegd te “herkapitaliseren”. Door het minderen van de nieuwe leningen ontstaat er een acuut tekort aan kas om de oude leningen af te betalen, de renten en commissies te vergoeden. Het systeem ploft in.

Zo worden op een relatief korte termijn alle leningen onaflosbaar, ik herhaal: ALLE LENINGEN gaan falen. Het graf van de banken is in zicht.

Het geldsysteem is het probleem. Onderzoek het geldsysteem en dan zie je “onderwater” waarom er geen oplossing komt binnen het huidige geldsysteem. Het is ook niet voor niets dat de mainstream media elke serieuze uitleg vermijdt van het geldsysteem.

De banken zijn bewust of onbewust suïcidaal bezig en ze trekken daarmee ook de fysieke economie mee naar de Finale Crash.

= = =

Al mijn teksten mogen overgenomen worden op voorwaarde dat ook de vrije overname wordt vermeld.

Advertisements