De Koude Oorlog 1.0 is door de Sovjets gestaakt bij het ontbinden van de SU in 1991.
De VS ging eenzijdig door op Koude Oorlog voet onder het mom “War on terror”
De Koude Oorlog 2.0 begon na 20.10.11 (de moord op Khaddafi).

Met de CIA/neonazi coup in Kiev is een internationale confrontatie  intensiteit bereikt vergelijkbaar met 1956 (Hongaarse opstand), 1962 (USSR raketten op Cuba) of 1968 (Sovjet invasie in Tsjecho-Slowakije).
Ik hoop dat er nog veel afleveringen volgen van seizoen 2.0 (in een traag tempo graag) want als het te rap gaat zien we de grote paddenstoelwolken rijzen in onze buurt…

Het blijkt immers dat de NAVO zichzelf bevoegd acht te bepalen welke landen met energievoorraden een supplement aan vrijheid nodig hebben. “Vrijheid” die alleen een stevige humanitaire NAVO bombardement kan leveren (als het kan met verarmd uranium en de hele infrastructuur platgooien behalve gas- en olie uiteraard) dat alleen eindigt na de moord op een staatshoofd. Daarna volgt er “failed state” stadium zeer gewaardeerd door de multinationals die alles rustig mogen afkluiven zonder “ontwikkelingsobstakels” als een of een andere arbo wet, parlement of milieueisen. De politie en het leger werden omgebouwd in private legertjes in dienst van de nieuwe bezettingsmacht: de multinationals. Dit alles is uitsluitend bedoeld om de vrede te bewaren en om een vrije, democratische toekomst voor het betrokken volk te bezorgen (die als slaven in eigen land behandeld worden).

De innovatie in Kiev is een coup in plaats van verarmd uranium bombardementen. Maar het resultaat is gegarandeerd hetzelfde: Haïti aan de Dnjepr.

Advertisements